Η οστεοπόρωση είναι μια χρόνια κατάσταση, η οποία μειώνει την ισχύ των οστών και αυξάνει τον κίνδυνο των καταγμάτων.

Μπορεί η σωματική άσκηση στην εφηβική ηλικία να βελτιώσει την οστική πυκνότητα του σκελετού ως παρακαταθήκη για τη μετέπειτα ζωή;

Το υποτροπιάζον ύδραρθρο μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε μεγάλη άρθρωση του ανθρώπινου σώματος όπως π.χ το γόνατο, το ισχίο, ο αστράγαλος.

Η εξέλιξη στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και οι καινούριες χειρουργικές τεχνικές δεν πρέπει να εφαρμόζονται σε βάρος της σταθερότητας και επαναληψιμότητας των καλών χειρουργικών αποτελεσμάτων ενός ιατρού.

Η δεύτερη πιο συχνή πάθηση του γόνατος είναι η ρήξη μηνίσκου. Συνηθέστερα τραυματίζεται ο έσω μηνίσκος και πιο συγκεκριμένα το οπίσθιο τμήμα αυτού.

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο οι ασθενείς να χρησιμοποιούν τον όρο οσφυαλγία για να περιγράψουν ότι υποφέρουν από πάθηση που τους προκαλεί συμπτώματα από την οσφύ ( κοινώς μέση). Άλλες φορές μαζί με την οσφυαλγία παραπονιούνται και για συνοδό ισχιαλγία.

Η λήψη εξιτηρίου την ίδια μέρα για έναν ασθενή που υποβαλλόταν σε ολική αρθροπλαστική (ισχίου ή γόνατος) ήταν μια ουτοπία τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα όλο και περισσότεροι ασθενείς απαιτούν αυτήν την υπηρεσία. Είναι όμως ασφαλές και εφικτό για όλους;