Θεραπεία οστεοαρθρίτιδας

osteoarthritis treatment archiki

Η οστεοαρθρίτιδα είναι πιο πιθανό να αναπτυχθεί καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν.

Η οστεοαρθρίτιδα, επίσης γνωστή ως εκφυλιστική αρθρίτιδα, είναι ο πιο κοινός τύπος αρθρίτιδας.

Η φλεγμονή και ο τραυματισμός της άρθρωσης προκαλούν οστικές αλλαγές, φθορά των τενόντων και των συνδέσμων και διάσπαση του χόνδρου, με αποτέλεσμα πόνο, πρήξιμο και παραμόρφωση της άρθρωσης.

Θεραπεία οστεοαρθρίτιδας

Η θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας επικεντρώνεται στη διαχείριση των συμπτωμάτων. Η θεραπεία που θα σας βοηθήσει περισσότερο εξαρτάται κυρίως από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σας.

Συχνά, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής αρκούν για να σας προσφέρουν ανακούφιση από τον πόνο, τη δυσκαμψία και το πρήξιμο.

Φάρμακα

osteoarthritis treatment

Τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας μπορούν να ανακουφιστούν με διάφορους τύπους φαρμακευτικής αγωγής.

  • Από του στόματος χορηγούμενα αναλγητικά. Η ακεταμινοφαίνη και άλλα αναλγητικά βοηθούν στη μείωση του πόνου (αλλά όχι του οιδήματος).
  • Τοπικά αναλγητικά. Τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα διατίθενται ως κρέμες, τζελ και έμπλαστρα. Βοηθούν στο μούδιασμα της περιοχής της άρθρωσης και μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση από τον πόνο, ειδικά για ήπιο πόνο αρθρίτιδας.
  • Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ). Τα ΜΣΑΦ όπως η ναπροξένη και η ιβουπροφαίνη βοηθούν στη μείωση του πόνου και του πρηξίματος.
  • Κορτικοστεροειδή. Τα κορτικοστεροειδή είναι συνταγογραφούμενα φάρμακα, διαθέσιμα σε από του στόματος μορφή και χορηγούνται και με ένεση απευθείας στην άρθρωση. Παραδείγματα περιλαμβάνουν την κορτιζόνη και το ακετονίδιο τριαμσινολόνης.

Ο/Η γιατρός μας μπορεί να σας συστήσει κι άλλες λύσεις μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων ως πρώτη προσέγγιση.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα συνταγογραφούμενα και μη φάρμακα για τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.

Διαχείριση βάρους

Το υπερβολικό βάρος μπορεί να επιβαρύνει τις αρθρώσεις σας και να προκαλέσει πόνο. Η απώλεια κιλών βοηθά στην ανακούφιση αυτής της πίεσης και μειώνει τον πόνο.

Η διατήρηση σωστού βάρους μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άλλων προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Επαρκής ύπνος

Η ξεκούραση των μυών σας μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και τη φλεγμονή. Ο επαρκής ύπνος τη νύχτα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τον πόνο πιο αποτελεσματικά.

Θερμοθεραπεία και κρυοθεραπεία

Μπορείτε να πειραματιστείτε με τη θερμοθεραπεία και την κρυοθεραπεία για να ανακουφίσετε τον μυϊκό πόνο και τη δυσκαμψία. Εφαρμόστε μια ζεστή ή κρύα κομπρέσα στις πονεμένες αρθρώσεις για 15 έως 20 λεπτά, αρκετές φορές την ημέρα.

Άσκηση

Η σωματική δραστηριότητα ενδυναμώνει τους μύες γύρω από τις αρθρώσεις σας και μπορεί να μειώσει τη δυσκαμψία. Βάλτε στόχο τουλάχιστον 20 έως 30 λεπτά σωματικής κίνησης, τουλάχιστον κάθε δεύτερη ημέρα.

Επιλέξτε ήπιες δραστηριότητες με χαμηλό αντίκτυπο, όπως το περπάτημα ή το κολύμπι.

Το τάι τσι και η γιόγκα μπορούν επίσης να βελτιώσουν την ευλυγισία των αρθρώσεων και να βοηθήσουν στη διαχείριση του πόνου.

Θέλω να κλείσω ραντεβού τώρα!

Online Ραντεβού