Ολική αρθροπλαστική ισχίου

total hip arthroplasty archiki

Η ολική αρθροπλαστική ισχίου είναι μία από τις πιο σταθερά επιτυχημένες και αποδοτικές χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στην ορθοπαιδική χειρουργική.

Η αρθροπλαστική ισχίου, είναι μια χειρουργική επέμβαση που αντικαθιστά μια πάσχουσα ή τραυματισμένη άρθρωση του ισχίου με μια τεχνητή άρθρωση ή ένα εμφύτευμα.

Οι ασθενείς συνήθως υποβάλλονται σε αρθροπλαστική ισχίου όταν η αρθρίτιδα προκαλεί έντονο πόνο και φλεγμονή στο ισχίο. Άλλοι συνήθεις λόγοι για αρθροπλαστική ισχίου είναι το κάταγμα του ισχίου και η φυσική φθορά.

Η Αρθροπλαστική

Η απόφαση να υποβληθείτε ή όχι σε χειρουργική επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής ισχίου θα πρέπει να αποτελεί απόφαση συνεργασίας μεταξύ της οικογένειάς σας, του/της ορθοπαιδικού χειρουργού μας, του γιατρού σας και εσάς.

Ο/Η χειρουργός μας μπορεί να αξιολογήσει την πάθησή σας προκειμένου να καθοριστεί εάν μπορεί να επωφεληθείτε από αυτήν τη χειρουργική επέμβαση.

Η πιο συχνή ένδειξη για ολική είναι η συμπτωματική ολική αρθροπλαστική ισχίου σε τελικό στάδιο.

Επιπλέον, η οστεονέκρωση, οι συγγενείς διαταραχές του ισχίου, συμπεριλαμβανομένης της δυσπλασίας του ισχίου και οι φλεγμονώδεις αρθριτικές παθήσεις είναι συνήθεις λόγοι για τη διενέργεια ολικής αρθροπλαστικής ισχίου.

Κοινές ενδείξεις

total hip arthroplasty 600

Η ολική αρθροπλαστική ισχίου, κατά μέσο όρο, παρουσιάζεται σε νεότερο πληθυσμό ασθενών (35 έως 50 ετών). Ορισμένες κοινές ενδείξεις περιλαμβάνουν:

  • Οστεοαρθρίτιδα
  • Μετατραυματική αρθρίτιδα
  • Ρευματοειδής αρθρίτιδα
  • Ανάγγεια νέκρωση
  • Αποτυχία υλικού μετά από εσωτερική στερέωση καταγμάτων ισχίου
  • Σύμφυτες μετατοπίσεις και δυσπλασία του ισχίου.

Η διάγνωση

Η διάγνωση των ασθενών που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής ισχίου βασίζεται κυρίως στα συμπτώματα.

Εξετάζονται κυρίως ο πόνος, η απώλεια εύρους κίνησης και οι λειτουργικές διαταραχές.

Μια ολοκληρωμένη διαφορική διάγνωση θα πρέπει επίσης να γίνεται για τους ασθενείς με πόνο στο ισχίο, καθώς αυτός μπορεί συχνά να προέρχεται από τη σπονδυλική στήλη ή την πύελο και να μην έχει καμία σχέση με την ίδια την άρθρωση του ισχίου.

Θέλω να κλείσω ραντεβού τώρα!

Online Ραντεβού