Αρθροσκόπηση γόνατος

knee arthroscopy archiki

Η αρθροσκόπηση γόνατος είναι μια χειρουργική τεχνική που μπορεί να διαγνώσει και να θεραπεύσει προβλήματα στην άρθρωση του γόνατος.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο/η χειρουργός μας θα κάνει μια πολύ μικρή τομή και θα εισάγει στο γόνατό σας, το αρθροσκόπιο, μια μικροσκοπική κάμερα.

Αυτό του/της επιτρέπει να δει το εσωτερικό της άρθρωσης σε μια οθόνη. Στη συνέχεια, αν εντοπίσει κάποιο πρόβλημα στο γόνατο και εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να το διορθώσει χρησιμοποιώντας μικρά εργαλεία μέσα στο αρθροσκόπιο.

Διάγνωση – Τα προβλήματα

knee arthroscopy 600

Με την αρθροσκόπηση γόνατος διαγιγνώσκονται διάφορα προβλήματα στο γόνατο, όπως η ρήξη μηνίσκου ή μια κακή ευθυγράμμιση της επιγονατίδας.

Μπορεί επίσης να επιδιορθωθούν οι σύνδεσμοι της άρθρωσης.

Στη διαδικασία, δεν υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι και, γενικά, οι προοπτικές είναι καλές για την πλειοψηφία των ασθενών.

Ο χρόνος ανάρρωσης και η πρόγνωσή σας εξαρτώνται από τη σοβαρότητα του προβλήματος στο γόνατο και την πολυπλοκότητα της απαιτούμενης επέμβασης.

Συμπτώματα - Πότε συνιστάται η αρθροσκόπηση γόνατος

Εάν η πάθησή σας είναι επώδυνη και δεν ανταποκρίνεται στη μη χειρουργική θεραπεία, ο/η γιατρός μας μπορεί να συστήσει αρθροσκόπηση γόνατος.

Η μη χειρουργική θεραπεία περιλαμβάνει ξεκούραση, φυσιοθεραπεία και φάρμακα ή ενέσεις που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή.

Η αρθροσκόπηση γόνατος ενδέχεται να ανακουφίσει τα επώδυνα συμπτώματα πολλών προβλημάτων που βλάπτουν τους μαλακούς ιστούς που περιβάλλουν την άρθρωση, καθώς και τις επιφάνειες του χόνδρου.

Οι συνήθεις επεμβάσεις αρθροσκόπησης γόνατος έχουν να κάνουν με:

  • Αφαίρεση ή αποκατάσταση ενός μηνίσκου σε ρήξη
  • Αποκατάσταση της ρήξης του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου
  • Αφαίρεση φλεγμονώδους αρθρικού ιστού
  • Αφαίρεση κατεστραμμένου αρθρικού χόνδρου
  • Αφαίρεση θραυσμάτων οστού ή χόνδρου
  • Θεραπεία προβλημάτων επιγονατίδας
  • Θεραπεία σήψης του γόνατος
knee arthroscopy2 600

Θεραπεία – Ποιες παθήσεις αντιμετωπίζει η αρθροσκόπηση γόνατος;

 

Ενδέχεται να χρειαστείτε αρθροσκόπηση γόνατος εάν:

  • Τα μαλακά μόρια έχουν τραυματιστεί. Οι μαλακοί ιστοί περιλαμβάνουν τους χιαστούς συνδέσμους (που συνδέουν τα οστά με τα οστά) και τους τένοντες (που συνδέουν τους μυς με τα οστά). Ορισμένες από τις πιο συχνές κακώσεις του γόνατος είναι η θυλακίτιδα, η ρήξη μηνίσκου, η τενοντίτιδα της επιγονατίδας, η ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου και οι ρήξη του έσω πλάγιου συνδέσμου.
  • Έχετε υποστεί κάταγμα. Τα οστά μπορεί να σπάσουν ή να αποσπαστούν στο εσωτερικό του γόνατός σας. Μερικές φορές, τα κομμάτια χόνδρου (ο ελαστικός ιστός που βοηθά τα οστά να κινούνται ομαλά το ένα πάνω στο άλλο) μπορεί να σπάσουν όταν το οστό σας υποστεί κάταγμα.
  • Έχετε κάποια φλεγμονή. Ο αρθρικός υμένας στο εσωτερικό μιας άρθρωσης μπορεί να φλεγμαίνει (πρησμένος και ερεθισμένος). Ο αρθρικός υμένας είναι ένας μαλακός ιστός στο εσωτερικό μιας άρθρωσης. Αυτή η πάθηση λέγεται αρθροθυλακίτιδα.

Θέλω να κλείσω ραντεβού τώρα!

Online Ραντεβού